Du behöver
- 750 g fläskytterfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk soja
- 150 g champinjoner
- 140 g bacon
- 1 st äpple
- persilja
Servera med:
klyftpotatis
Gör så här
1
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2
Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter.
3
Ansa, dela svampen i halvor och stek den i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och stek strimlat bacon nästan knaprigt i stekpannan.
4
Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner svamp, bacon och äpple i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med klyftpotatis.