Du behöver

Botten:

300 g kavring
75 g smör

Fyllning:

400 g varmrökt lax
4 st gelatinblad
300 g färskost
4 dl crème fraîche
3 msk riven pepparrot
0.5 dl hackad dill
salt och peppar

Garnera med:

200 g kallrökt lax
300 g räkor med skal
3 st gröna sparrisar kan uteslutas
citron
dill

Gör så här

1

Botten: Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt medan du gör fyllningen.

2

Fyllning: Mosa laxen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, 3 dl av crème fraichen och pepparrot. Värm 1 dl crème fraiche i en gryta. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i crème fraichen. Rör ner gelatinblandningen i färskostblandningen. Blanda i lax och dill, och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

3

Garnera med lax, skalade räkor, kokt sparris, citron och dill.