Du behöver
Pajdeg:
                                                              250 g smör
                                                              5 dl vetemjöl
                                                              1 dl grahamsmjöl
                                                              1 dl vatten 
Fyllning:
                                                              1 st purjolök
                                                              2 msk smör
                                                              200 g färsk spenat
                                                              1 st citron                       rivet skal
                                                              10 st soltorkade tomater
                                                              3 dl riven ost
                                                              250 g kallrökt lax 
Äggstanning:
                                                              5 st ägg
                                                              3 dl mjölk
                                                              1 dl vispgrädde
                                                                salt och peppar 
Garnera med:
                                                                citron
                                                                dill 
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Hacka ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form, 35×25 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga degen. Låt formen stå i kylen, 30 minuter. Förgrädda pajskalet, 10 minuter.
Fyllning: Skölj och skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och fräs tills den är mjuk. Blanda i citronskal och strimlade tomater. Strö osten i pajskalet. Lägg spenatfräset i pajformen. Strimla laxen och lägg den ovanpå.
Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar, och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, 30–40 minuter. Skär upp pajen i rutor och garnera med citron och dill.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






