Du behöver

  • 2,5 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 1 dl pistaschnötter grovhackade
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • 1 dl mynta hackad
  • 3 msk citronsaft pressad
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar nymald
  • 300 g merquez
  • 2-3 st nektariner
  • 150 g fetaost
  • 1 st citron klyftad
  • grönsallad och dressing

Gör så här

1

Koka bulgurgrynen i buljongen. Låt kallna.

2

Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna i kylen.

3

Skiva och stek korven i olivolja. Fintärna nektarinerna. Bryt osten i bitar.

4

Vänd ner korv och nektariner i salladen vid servering. Lägg upp på ett fat som bottnats med grönsallad och smula över fetaost. Garnera med citronklyftor och örter.