Du behöver

  • 2 st fjärilskotletter
  • 1 msk matfett
  • salt, peppar

Sås:

1 st schalottenlök
1 tsk matfett
1 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
1 tsk kalvfond
0,5 tsk svampsoja
0,5 msk hackad persilja
2 tsk hackad dragon

Servera med:

potatis kokt
sallad
tomat

Gör så här

1

Torka av köttet med hushållspapper. Snitta i ev fettkant. Stek köttet i en stekpanna med matfett, 2–3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar under stekningen.

2

Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med matfett. Tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt såsen koka ihop så att den blir simmig.

3

Tillsätt persilja och dragon. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sallad och tomat.