Du behöver
- 25 g smör
- 1 msk strösocker
- 0.5 kg körsbärstomater gärna olika färger
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt och peppar
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk oregano eller 1 tsk torkad
4 msk kallt vatten
Ugn: 200º
ca 6 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt.
2
Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda runt. Häll över i en pajform ca 24 cm i diameter.
3
Hacka ihop mjöl, smör och oregano till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut till en rundel, lite större än formen.
4
Lägg degen i formen och stoppa ner den längs kanten. Nagga locket med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Grädda i 40 minuter. Låt vila i 10 minuter och lossa sedan med en kniv runt kanten och stjälp upp.