Du behöver

  • 25 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 kg körsbärstomater gärna olika färger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk oregano eller 1 tsk torkad
4 msk kallt vatten

Ugn: 200º

ca 6 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt.

2
Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda runt. Häll över i en pajform ca 24 cm i diameter.

3
Hacka ihop mjöl, smör och oregano till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut till en rundel, lite större än formen.

4
Lägg degen i formen och stoppa ner den längs kanten. Nagga locket med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Grädda i 40 minuter. Låt vila i 10 minuter och lossa sedan med en kniv runt kanten och stjälp upp.