Du behöver
- 200 g broccolibuketter blomkåls- och
- 200 g edamamebönor
- 2 dl mjölk
- 1.5 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 0.5 krm paprikapulver
- 1 dl ost riven lagrad
Servera med:
surdegsbröd grovt
Gör så här
1
Koka blomkålen och broccolin i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela bönskidorna och pilla ut bönorna. Blanda bönorna med blomkålen och broccolin och fördela i två smorda ugnsfasta formar.
2
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt osten låt den smälta i såsen. Fördela stuvningen över grönsakerna. Gratinera i högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Servera med grovt surdegsbröd.