Du behöver

  • 200 g broccolibuketter blomkåls- och
  • 200 g edamamebönor
  • 2 dl mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 0.5 krm paprikapulver
  • 1 dl ost riven lagrad

Servera med:

surdegsbröd grovt

Gör så här

1
Koka blomkålen och broccolin i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela bönskidorna och pilla ut bönorna. Blanda bönorna med blomkålen och broccolin och fördela i två smorda ugnsfasta formar.

2
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt osten låt den smälta i såsen. Fördela stuvningen över grönsakerna. Gratinera i högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Servera med grovt surdegsbröd.