Nina: Min partner vill flirta med andra kvinnor

Han flirtar varje gång vi går ut och det resulterar i stora bråk mellan oss. Jag känner mig förrådd och ledsen, medan han känner sig låst och kvävd och inte lycklig i vårt förhållande. Vad ska jag göra?

Jag är en snart 40-årig kvinna som är inne på mitt andra år av ett förhållande med en man som är två år yngre än jag. Min biologiska klocka tickar, men min partner har inte bråttom att gifta sig och bilda familj. Vi älskar varandra innerligt, men det finns också många saker som vi ser väldigt olika på.

Till exempel är vi oense om hur man ska bete sig i ett förhållande. Min partner älskar att flirta när vi är ute. Han säger att han får bekräftelse av att träffa andra kvinnor, flirta med dem och bryta gränser. Han är inte otrogen mot mig och är inte intresserad av att vara med kvinnorna. Det är inte kvinnorna som ger honom något, utan det är spänningen i att flirta som han gillar.

Han föredrar också att jag går ut med honom, så han försöker inte dölja något från mig. Jag känner dock att han alltid går över mina gränser när han rör, pratar och dansar så intensivt med andra kvinnor.


LÄS ÄVEN: Selma: ”Varför blir jag förälskad i en annan man?”


Det gör mig ledsen eftersom jag känner att all den uppmärksamheten borde ges till mig. Han flirtar varje gång vi går ut och det resulterar i stora bråk mellan oss. Jag känner mig förrådd och ledsen, medan han känner sig låst och kvävd och inte lycklig i vårt förhållande. Han säger att hans livsglädje dör om han inte får bekräftelse från andra kvinnor.

Förra gången var det en av mina vänner som han flirtade och dansade väldigt nära med, och det sårade mig verkligen.

Jag vill gå vidare, skaffa barn och ”växa upp”, medan han vill se till att vårt förhållande kan hålla – och det kan det, bara han får fortsätta flirta med andra kvinnor. Vi grälar mycket och funderar båda på vårt förhållande och jag har ingen aning om vad som är upp och ner. Vad tror du?

Nina

Vibeke Dorph svarar: Var sann mot dig själv och dina känslor

Jag tror att din självkänsla håller på att bli ordentligt nednött med mycket effektiv hjälp av din partner. Jag förstår att du inte vill bli utdragen på stan bara för att se honom stärka sitt självförtroende genom att flirta med andra kvinnor. Det är inte bara ett barnsligt beteende – det är också elakt mot dig och faktiskt också mot de kvinnor som kanske tror att din pojkvän är genuint intresserad av dem.

Tyvärr kan jag inte låta bli att tänka att det så småningom inte kommer att räcka för din partner att bara flirta, och det gör mig ledsen för dig att tänka på alla problem du kommer att hamna i med mannen. Speciellt om han ska bli far till dina barn.


LÄS ÄVEN: ”Jag längtar efter ett nytt förhållande – utan sex”


Det är därför jag tycker att du ska vara sann mot dig själv och dina helt förståeliga känslor. Säg till din partner att han har tre minuter på sig att växa upp om han vill fortsätta vara din partner. Om han inte gör det, gå ur förhållandet.

Lyckligtvis finns det många sätt att få barn på idag. Jag känner ett antal kvinnor som antingen har valt att skaffa barn på egen hand eller som har slagit sig ihop med en god vän som också har velat ha barn. Det är ett stort beslut att fatta, men ingen av dem har någonsin ångrat sig, snarare tvärtom.

Så slösa inte mer tid på att slitas ner i ett ohälsosamt förhållande. Ställ din partner mot väggen. Om inget bra kommer ut av det, gå din väg så att du får möjlighet att skapa den familj du för närvarande förgäves drömmer om men som du så väl förtjänar att ha.

Vibeke

Artikeln publicerades först hos Hemmets journal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top