Panerat fläsk med citron- och persiljesås

Gyllene och krispiga skivor sidfläsk smakar ljuvligt tillsammans med potatis och en len citron- och persiljesås.


4 portioner

Du behöver

  • 600 g sidfläsk i ½ cm tjocka skivor
  • Salt och peppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Persiljesås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kokande mjölk
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 3–4 msk hackad persilja
  • ½ tsk socker
  • Garnering
  • Persilja
  • Rivet citronskal
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Ångade gröna bönor

Gör så här

1

Torka av fläskskivorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

2

Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna tills smöret har slutat fräsa. Bryn fläsket 1 minut på varje sida. Sänk till medelvärme och vänd skivorna regelbundet tills de är gyllene och krispiga. Lägg dem på hushållspapper i ca 1 minut.

3

Persiljesås: Smält smöret i en kastrull. Rör i vetemjölet. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning. Blanda ner citronskal och citronsaft. Låt såsen koka i 3–4 minuter under omrörning. Smaka av med persilja, socker, salt och peppar.

4

Garnera rätten med persilja och rivet citronskal. Servera med små kokta potatisar och eventuellt ångade gröna bönor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top