Du behöver
- 600 g sidfläsk i ½ cm tjocka skivor
- Salt och peppar
- 1 ägg, uppvispat
- 2 dl ströbröd
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör Persiljesås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl kokande mjölk
- 2 tsk finrivet citronskal
- 3 msk citronsaft
- 3–4 msk hackad persilja
- ½ tsk socker Garnering
- Persilja
- Rivet citronskal Servering
- Kokt potatis
- Ångade gröna bönor
Gör så här
Torka av fläskskivorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna tills smöret har slutat fräsa. Bryn fläsket 1 minut på varje sida. Sänk till medelvärme och vänd skivorna regelbundet tills de är gyllene och krispiga. Lägg dem på hushållspapper i ca 1 minut.
Persiljesås: Smält smöret i en kastrull. Rör i vetemjölet. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning. Blanda ner citronskal och citronsaft. Låt såsen koka i 3–4 minuter under omrörning. Smaka av med persilja, socker, salt och peppar.
Garnera rätten med persilja och rivet citronskal. Servera med små kokta potatisar och eventuellt ångade gröna bönor.