Glutenfri bovetelimpa med tranbär

Den kryddiga och lite syrliga bovetelimpan med tranbär och pomerans är både glutenfri och lättsötad.

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 60 minuter jäsning + 75 minuter i ugn
1 limpa

Du behöver

  • 6 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk rapsolja
  • 6 dl bovetemjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk pomerans
  • 1 dl torkade tranbär
  • Pensling
  • Kallt vatten
  • Boveteflingor

Gör så här

1

Blanda vatten, jäst och rapsolja i en bunke, rör så att jästen löser sig.

2

Blanda bovetemjöl, fiberhusk, salt och pomerans i en annan bunke.

3

Tillsätt bovetemjölblandningen till jästblandningen och kör 4-5 minuter med en elvisp till en slät smet.

4

Rör ner tranbären med en sked. Låt alltsammans stå och svälla i bunken i 15 minuter.

5

Häll över degen i en smord avlång sockerkaksform. Låt degen jäsa i 60 minuter.

6

Pensla med vatten och strö över boveteflingor.

7

Grädda en bit ner i ugnen i 225 grader i 75 minuter. Låt brödet svalna i sin form.

8

Låt brödet kallna helt innan det skärs upp i skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top