Du behöver
- 6 dl kallt vatten
- 25 g jäst
- 1 msk rapsolja
- 6 dl bovetemjöl
- 3 msk fiberhusk
- 2 tsk salt
- 1 msk pomerans
- 1 dl torkade tranbär Pensling
- Kallt vatten
- Boveteflingor
Gör så här
Blanda vatten, jäst och rapsolja i en bunke, rör så att jästen löser sig.
Blanda bovetemjöl, fiberhusk, salt och pomerans i en annan bunke.
Tillsätt bovetemjölblandningen till jästblandningen och kör 4-5 minuter med en elvisp till en slät smet.
Rör ner tranbären med en sked. Låt alltsammans stå och svälla i bunken i 15 minuter.
Häll över degen i en smord avlång sockerkaksform. Låt degen jäsa i 60 minuter.
Pensla med vatten och strö över boveteflingor.
Grädda en bit ner i ugnen i 225 grader i 75 minuter. Låt brödet svalna i sin form.
Låt brödet kallna helt innan det skärs upp i skivor.