Tonfiskpasta med senapsdressing

Snabblagat med tonfisk och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 port pasta, t ex spaghetti eller linguini
  • 2 dl oliver
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 msk medelstora kapris
  • Finstrimlat skal av 1 citron
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • 2 burkar tonfisk i olja à 200 g, avrunna
  • Senapsdressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ljus sirap eller flytande honung
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4–5 msk raps- eller majsolja
  • 2 msk finstrimlad bladpersilja och/eller basilika
  • Garnering
  • Basilikablad

Gör så här

1

Senapsdressing: Blanda senap, sirap, apelsin- och citronsaft i en stor bunke. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Vänd ner persiljan och/eller basilikan.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

3

Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda den med hälften av såsen. Blanda i oliver, tomater, kapris och citronskal, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

4

Dela tonfisken i mindre bitar, rör ner den i pastan och blanda försiktigt.

5

Lägg upp pastan på ett varmt serveringsfat eller i en varm skål. Ringla över resten av såsen.

6

Garnera med basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top