Du behöver
- 4 port pasta, t ex spaghetti eller linguini
- 2 dl oliver
- 2 dl soltorkade tomater
- 1 msk medelstora kapris
- Finstrimlat skal av 1 citron
- Salt, nymalen svartpeppar
- 2 burkar tonfisk i olja à 200 g, avrunna Senapsdressing
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk ljus sirap eller flytande honung
- 2 msk färskpressad apelsinsaft
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 4–5 msk raps- eller majsolja
- 2 msk finstrimlad bladpersilja och/eller basilika Garnering
- Basilikablad
Gör så här
Senapsdressing: Blanda senap, sirap, apelsin- och citronsaft i en stor bunke. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Vänd ner persiljan och/eller basilikan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda den med hälften av såsen. Blanda i oliver, tomater, kapris och citronskal, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
Dela tonfisken i mindre bitar, rör ner den i pastan och blanda försiktigt.
Lägg upp pastan på ett varmt serveringsfat eller i en varm skål. Ringla över resten av såsen.
Garnera med basilikablad.