Du behöver
- 1 gul lök
- 2–3 morötter
- 8 delikatesspotatisar
- 2 dl gammaldags smörgåsgurka, avrunnen
- 2–3 msk rapsolja
- 20 oliver, sköljda
- 1 dl marinerad syltlök
- 2 msk kapris
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- Ca 5 dl vatten
- 400 g korv, gärna olika sorter, t ex bratwurst, chorizo
- 50 g salami i tunna skivor
- Smör till stekning
- 1–2 krm chiliflingor
- 3 msk hackad persilja Servering
- 1 1/2 dl majonnäs eller crème fraiche
- 1 msk finhackade örter
- Citronskivor
- Baguette
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna. Skala och dela potatisen. Skär gurkan i mindre bitar.
Fräs löken i oljan i 3 minuter. Tillsätt morotstärningar och fräs i 3-5 minuter. Tillsätt gurka, oliver, syltlök och kapris, fräs i ca 3 minuter.
Smula ner buljongtärningen, blanda i tomatpurén och fräs under omrörning i ca 1/2 minut.
Tillsätt vatten och lägg i potatisen. Koka upp under omrörning och sjud i ca 20 minuter eller tills morötter och potatis är mjuka.
Skär korven i bitar, strimla salamin. Fräs all korv i smör i en stekpanna i ca 5 minuter, lägg det frästa i grytan.
Späd med mera vatten om det behövs. Koka upp och sjud grytan i ca 3 minuter tills allt är genomvarmt.
Fördela grytan i serveringsskålar och toppa med chiliflingor och persilja.
Servera med majonnäs blandad med örter, citronskivor och frasig, varm baguette.