Kryddig korvgryta

Kryddig gryta med massor av smak.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2–3 morötter
  • 8 delikatesspotatisar
  • 2 dl gammaldags smörgåsgurka, avrunnen
  • 2–3 msk rapsolja
  • 20 oliver, sköljda
  • 1 dl marinerad syltlök
  • 2 msk kapris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • Ca 5 dl vatten
  • 400 g korv, gärna olika sorter, t ex bratwurst, chorizo
  • 50 g salami i tunna skivor
  • Smör till stekning
  • 1–2 krm chiliflingor
  • 3 msk hackad persilja
  • Servering
  • 1 1/2 dl majonnäs eller crème fraiche
  • 1 msk finhackade örter
  • Citronskivor
  • Baguette

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna. Skala och dela potatisen. Skär gurkan i mindre bitar.

2

Fräs löken i oljan i 3 minuter. Tillsätt morotstärningar och fräs i 3-5 minuter. Tillsätt gurka, oliver, syltlök och kapris, fräs i ca 3 minuter.

3

Smula ner buljongtärningen, blanda i tomatpurén och fräs under omrörning i ca 1/2 minut.

4

Tillsätt vatten och lägg i potatisen. Koka upp under omrörning och sjud i ca 20 minuter eller tills morötter och potatis är mjuka.

5

Skär korven i bitar, strimla salamin. Fräs all korv i smör i en stekpanna i ca 5 minuter, lägg det frästa i grytan.

6

Späd med mera vatten om det behövs. Koka upp och sjud grytan i ca 3 minuter tills allt är genomvarmt.

7

Fördela grytan i serveringsskålar och toppa med chiliflingor och persilja.

8

Servera med majonnäs blandad med örter, citronskivor och frasig, varm baguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top