Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 25 sötmandlar
- 4 bittermandlar
- 150 g smör
- 1 stort ägg
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker Servering
- Bär
- Vispgrädde Ugn
- 200°
Gör så här
Smörj en form, 20 cm i diameter. Mal all mandel. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd i mjölk, mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och mald mandel. Rör sist i smält smör.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Servera gärna med bär och vispad grädde.