Ljuvlig mazarinkaka med bär

När släktingen Hildur bjöd på kafferep fastnade Elisabeth för den goda mazarinkakan och bad om receptet. Sedan dess har kakan funnits med vid många högtider.


10 bitar

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 25 sötmandlar
  • 4 bittermandlar
  • 150 g smör
  • 1 stort ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Servering
  • Bär
  • Vispgrädde
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Smörj en form, 20 cm i diameter. Mal all mandel. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Vänd i mjölk, mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och mald mandel. Rör sist i smält smör.

3

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

4

Servera gärna med bär och vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top