Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Rapsolja att steka i
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk chilipulver
- 1 krm chiliflakes
- 500 g fryst grönsaksmix med blomkål, morot och haricots vertes
- Salt
- 5 dl krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- En nypa socker
- 3–4 ägg Garnering
- 100 g tärnad fetaost
- 1 salladslök i fina bitar Servering
- Bröd
Gör så här
Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Fräs löken i rapsolja i en stor stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.
Rör ner spiskummin, chilipulver och chiliflakes och låt det steka med under någon minut. Rör hela tiden.
Tillsätt 1–2 msk rapsolja och de frysta grönsakerna. Stek på ganska hög temperatur i stekpannan, tills de är genomstekta. Salta. Ta upp cirka en femtedel av grönsakerna och lägg åt sidan.
Tillsätt krossade tomater, smulad buljongtärning och socker i stekpannan. Låt grönsaksgrytan småputtra i 10 minuter. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.
Knäck äggen och lägg dem ovanpå grönsaksgrytan. Lägg på ett lock och låt alltsammans småkoka i ca 8 minuter så att äggen stelnar.
Garnering: Toppa med de stekta grönsakerna som du lagt åt sidan, fetaost och salladslök.
Servera shakshukan med bröd.