Shakshuka med frysta grönsaker

Shakshuka är en kryddstark grönsaksrätt som äts i länderna runt Medelhavet och den går utmärkt att tillaga på frysta grönsaker.


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rapsolja att steka i
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 500 g fryst grönsaksmix med blomkål, morot och haricots vertes
  • Salt
  • 5 dl krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • En nypa socker
  • 3–4 ägg
  • Garnering
  • 100 g tärnad fetaost
  • 1 salladslök i fina bitar
  • Servering
  • Bröd

Gör så här

1

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Fräs löken i rapsolja i en stor stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.

2

Rör ner spiskummin, chilipulver och chiliflakes och låt det steka med under någon minut. Rör hela tiden.

3

Tillsätt 1–2 msk rapsolja och de frysta grönsakerna. Stek på ganska hög temperatur i stekpannan, tills de är genomstekta. Salta. Ta upp cirka en femtedel av grönsakerna och lägg åt sidan.

4

Tillsätt krossade tomater, smulad buljongtärning och socker i stekpannan. Låt grönsaksgrytan småputtra i 10 minuter. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.

5

Knäck äggen och lägg dem ovanpå grönsaksgrytan. Lägg på ett lock och låt alltsammans småkoka i ca 8 minuter så att äggen stelnar.

6

Garnering: Toppa med de stekta grönsakerna som du lagt åt sidan, fetaost och salladslök.

7

Servera shakshukan med bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top