Pastasallad med ärtpesto

Vår lättlagade pastasallad smaksätts med en snabbgjord och mycket god pesto gjord på gröna ärtor som fått tina.


4 portioner

Salta försiktigt!

Var försiktig med saltmäng­den då både bacon, salladsost och gröna oliver har mycket sälta i sig.

Du behöver

  • 250 g pasta, tex Fusili
  • 1 paprika
  • 140 g bacon
  • 200 g salladsost
  • Ca 200 g fryst tinad avokado
  • 1 dl gröna oliver utan kärna
  • 50 g gröna blad
  • Ärtpesto
  • 3 dl frysta tinade gröna ärtor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesan
  • ½ tsk örtsalt
  • Servering
  • Bröd

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på paketet och låt svalna.

2

Ärtpesto: Kör ärtor och solrosfrön i en matberedare. Rör ner olivolja, parmesan och örtsalt. Blanda pastan med det mesta av peston.

3

Skär paprikan i bitar. Klipp eller skär baconet i bitar, stek dem i två omgångar i en stekpanna. Låt baconbitarna rinna av på ett hushållspapper.

4

Skär salladsosten i tärningar. Tillsätt paprikan, baconbitarna, salladsost, avokado, oliver och gröna blad till pastan och blanda försiktigt.

5

Servera pastasalladen med den resterande peston och ett bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top