Tiramisu med inkokta päron

Ljuvlig tiramisu med inkokta päron, här vackert serverad i glas.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 400 g mascarpone
  • 3 msk vin santo
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl kaffe, starkt och kallt
  • Savoiardikex
  • Kakao
  • 50 g skållad, skalad och rostad mandel, grovhackad
  • Inkokta päron
  • 2 päron
  • ½ dl vatten
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver

Gör så här

1

Inkokta päron: Skala, kärna ur och dela päronen i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och vaniljpulver. Sjud under lock tills päronen är mjuka. Ställ att kallna.

2

Separera äggulor från vitor. Vispa gulorna med mascarpone, vin santo och vaniljpulver tills krämen är slät.

3

Vispa vitorna fluffiga. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills vitorna är fasta och blanka.

4

Vänd ner äggvitorna i mascarponekrämen och rör tills smeten är slät.

5

Häll kaffet i en djup tallrik. Dela kexen i två delar och doppa hastigt i kaffet. Lägg två bitar i varje portionsglas.

6

Skeda över mascarponekräm och gör om momentet med kexen. Fördela päronklyftorna och avsluta med ett lager mascarponekräm.

7

Ställ in glasen på en bricka i kylen i minst 5 timmar.

8

Pudra över kakao och toppa med mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top