Du behöver
- 5–6 medelstora äpplen
- 2–3 msk citronsaft
- 2–3 msk strösocker
- 1 förp rund smördeg
- 1 litet ägg
- Pärlsocker Ugn
- 200°
Gör så här
Skala, klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Blanda dem med citronsaft och socker i en stor stekpanna och fräs under omrörning tills de börjar bli mjuka. Låt kallna.
Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på ett bakbord. Dela degen i 4 trekanter. Snitta degen (se bild ovan).
Lägg äppelbitarna i mitten av varje degtrekant. Vik degen omlott över fyllningen. Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla degen med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera ljumma med vaniljsås eller glass.