Gräddiga hjortfärsbiffar

Saftiga och gräddiga biffar på hjort med smak av senap och enbär.


4 portioner

Du behöver

  • 800 g hjortfärs
  • 4 schalottenlökar
  • Smör att steka i
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 3 msk Dijonsenap 
  • 1 tsk nystötta enbär
  • Salt & peppar
  • Servering
  • Stekta kantareller
  • Lingon
  • Kryddgrönt

Gör så här

1

Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i smör. Låt den sedan svalna.

2

Blanda färsen med lök, finhackad rosmarin, grädde, ägg, senap och enbär. Salta och peppra.

3

Forma färsen till biffar och stek dem sedan i smör ca 3 min på varje sida eller slutstek i ugn.

4

Servera med stekta kantareller och lingon. Toppa med kryddgrönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top