Smulpaj med hallon och björnbär

Smuldeg och söta bär i ljuv förening!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 krm flingsalt
  • 150 g hyvlat smör, kylskåpskallt
  • Fyllning
  • 450 g hallon
  • 150 g björnbär
  • 3 msk strösocker
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • Servering
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 krm vaniljpulver

Gör så här

1

Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt smöret, men spara 1/2 msk smör till formen. Nyp ihop till en deg.

2

Fyllning: Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en bunke.

3

Smöra en pajform och häll i bären. Fördela smuldegen ovanpå.

4

Sätt pajen i mitten av en kall ugn och sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajen i ca 40 minuter efter att ugnen uppnått 175 grader.

5

Servering: Blanda crème fraiche och florsocker, rör tills sockret smält. Smaka av med vaniljpulver.

6

Servera pajen varm eller ljummen tillsammans med krämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top