Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk strösocker
- 2 krm flingsalt
- 150 g hyvlat smör, kylskåpskallt Fyllning
- 450 g hallon
- 150 g björnbär
- 3 msk strösocker
- 1 1/2 msk majsstärkelse Servering
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk strösocker
- 1/2 krm vaniljpulver
Gör så här
Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt smöret, men spara 1/2 msk smör till formen. Nyp ihop till en deg.
Fyllning: Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en bunke.
Smöra en pajform och häll i bären. Fördela smuldegen ovanpå.
Sätt pajen i mitten av en kall ugn och sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajen i ca 40 minuter efter att ugnen uppnått 175 grader.
Servering: Blanda crème fraiche och florsocker, rör tills sockret smält. Smaka av med vaniljpulver.
Servera pajen varm eller ljummen tillsammans med krämen.