Marängtårta med bär och lemon curd

Vilket fraskalas! Ljuvlig pavlova med lemon curd och färska bär.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att kallna
5–6 bitar

Du behöver

  • 3 stora äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1/4 tsk äppelcidervinäger
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk lemoncurd, hemlagad eller på burk
  • Garnering
  • 3 msk rostade mandelspån
  • 150 g färska hallon
  • 75 g björnbär
  • Plockade myntablad
  • Florsocker

Gör så här

1

Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa i ca 1 minut. Vispa i resten av sockret i omgångar, ca 3 msk i taget. Vispa i vinägern.

2

Bred ut marängsmeten till en botten på ett bakplåtspapper, spara ca 1 dl smet. Spritsa eller klicka ut den sparade smeten till minimaränger.

3

Grädda i mitten av ugnen i 100 grader. Marängbotten gräddas i ca 1 timme, minimarängerna i ca 35 minuter. Låt kallna.

4

Topping: Vispa grädden, inte för hårt. Klicka grädden över marängbottnen. Ringla över lemon curd.

5

Garnera med mandelspån, hallon, björnbär och myntablad. Sikta över florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top