Halloumiwrap med stekt squash

Fräsch sommarrätt med stekt squash, aubergine och halloumi. Bjud med en god röra och krispiga grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 paket halloumi
  • Olivolja att steka i
  • Spiskummin
  • Yoghurt- och tahiniröra
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk tahinisås, gärna rinnig
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Salt och peppar
  • Tillbehör
  • 4 stora libabröd
  • 8 romansalladsblad i bitar
  • 2 stora tomater i bitar
  • 1 gurka i skivor
  • Några feferoni
  • Hackad mynta
  • Finhackad rödlök

Gör så här

1

Yoghurt- och tahiniröra: Blanda yoghurt, tahinisås, citronskal, salt och peppar till en röra. Ställ den kallt.

2

Skär squash och aubergine i tunna skivor. Dela aubergineskivorna i halvmånar. Skär halloumin i tunna skivor.

3

Stek squash och aubergine, lite i taget, i olivolja i en stekpanna. (Grönsakerna ska bli ordentligt stekta, annars blir det inte gott). Strö på lite spiskummin och salt.

4

Skölj stekpannan och stek halloumin i olivolja så att den får färg, hälften åt gången.

5

Tillbehör: Lägg libabröden på en skärbräda. Bred en klick av yoghurt- och tahiniröran på varje. Toppa med squash, aubergine, halloumi, romansalladsblad, tomat, gurka, feferoni, mynta och rödlök.

6

Rulla ihop till en rulle.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top