Du behöver
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 paket halloumi
- Olivolja att steka i
- Spiskummin Yoghurt- och tahiniröra
- 4 dl turkisk yoghurt
- 3 msk tahinisås, gärna rinnig
- 1 tsk finrivet citronskal
- Salt och peppar Tillbehör
- 4 stora libabröd
- 8 romansalladsblad i bitar
- 2 stora tomater i bitar
- 1 gurka i skivor
- Några feferoni
- Hackad mynta
- Finhackad rödlök
Gör så här
Yoghurt- och tahiniröra: Blanda yoghurt, tahinisås, citronskal, salt och peppar till en röra. Ställ den kallt.
Skär squash och aubergine i tunna skivor. Dela aubergineskivorna i halvmånar. Skär halloumin i tunna skivor.
Stek squash och aubergine, lite i taget, i olivolja i en stekpanna. (Grönsakerna ska bli ordentligt stekta, annars blir det inte gott). Strö på lite spiskummin och salt.
Skölj stekpannan och stek halloumin i olivolja så att den får färg, hälften åt gången.
Tillbehör: Lägg libabröden på en skärbräda. Bred en klick av yoghurt- och tahiniröran på varje. Toppa med squash, aubergine, halloumi, romansalladsblad, tomat, gurka, feferoni, mynta och rödlök.
Rulla ihop till en rulle.