Snabblagad frutti di mare

Med några få ingredienser svänger du ihop godaste Medelhavspastan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ½ gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • ½ röd chilifrukt
  • Olivolja att steka i
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk cocktailtomater på burk
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk strösocker
  • Salt
  • 400 g färska räkor med skal, gärna sådana som säljs i plasttråg
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 250 g spaghetti
  • Garnering
  • Finhackad bladpersilja
  • Finrivet limeskal
  • Finhackad chili
  • Servering
  • Ett gott bröd

Gör så här

1

Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Dela chilifrukten på längden och kärna ur den. Skär fruktköttet i riktigt små bitar.

2

Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.

3

Tillsätt chilin, låt den fräsa med i någon minut. Lägg över alltsammans i en kastrull.

4

Stek tomatpurén i lite olivolja i samma stekpanna. Rör hela tiden. Lägg över tomatpurén i kastrullen tillsammans med cocktailtomater, vitt vin och strösocker. Låt tomatsåsen koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt.

5

Skölj stekpannan. Stek räkorna, hälften åt gången, i olja i stekpannan. Riv eller pressa vitlöken och låt den steka med räkorna. Salta.

6

Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av i ett durkslag.

7

Lägg tillbaka spaghettin i grytan du kokat den i och rör ner tomatsås och räkor.

8

Lägg upp alltsammans på ett uppläggningsfat. Strö över bladpersilja, limeskal och chili.

9

Servera med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top