Köttfärs- och ansjovisbiff

Gör en stor biff av blandfärssmeten och stek hela biffen på en gång. Servera med matvetesallad.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att svalna
4 portioner

Tips till matlagningen

Koka gärna matvetet några timmar innan du ska äta, så kommer resterande delen av matlagandet att gå på nolltid.

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 50 g avrunnen ansjovis
  • 2 salladslökar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ¾ tsk salt
  • Lite rapsolja att vända biffen i
  • Smör att steka i
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Matvetesallad
  • 2 ½ dl matvete
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 50 g grönkål
  • Servering
  • Tomater

Gör så här

1

Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningen på paketet. Låt det kallna.

2

Skär salladslöken i tunna skivor. Rör ner lök, olivolja, vinäger, rosmarin och grönkål. Smaka av med salt.

3

Lägg färsen i en bunke. Hacka ansjovis och salladslök fint. Tillsätt ansjovis, salladslök, grädde och salt till bunken, blanda. Forma till en stor biff på oljad skärbräda.

4

Låt smöret bli ljusbrunt. Fös ner biffen i stekpannan och stek i några minuter på medelvärme. Vänd biffen med ett lock och stek på andra sidan. Tillsätt resten av grädden och efterstek på låg temperatur i ca 10 minuter.

5

Om såsen är väl tjock, tillsätt en skvätt vatten och rör.

6

Servera biffen i sin sås med matvetesallad och tomatbitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top