Gräddfils- och pepparrotspannacotta

God och lite syrlig pannacotta med pepparrotssmak. Servera gärna i glas.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att stelna
6 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 gelatinblad
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk pepparrotsvisp
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 krm salt
  • Garnering
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 msk finhackad rödlök
  • Dillvippor

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen i 5-8 minuter.

2

Blanda gräddfil och pepparrotsvisp i en bunke.

3

Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med citronsaft i en liten kastrull. Rör i grädden.

4

Vänd ner grädd- och gelatinblandningen i gräddfilen i en tunn stråle under omrörning. Smaka av med salt.

5

Häll i små glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

6

Garnera med rom, lök och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top