Ostpaj med tomater

Den här pajen blir ett färgstarkt blickfång på bordet! Välj gärna tomater i olika färger och former.

Tillagningstid: Ca 1 timme
8 bitar

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g mozarella, riven
  • 150 g gratängost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Topping
  • 350 g tomater, blandade sorter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitt balsamvinäger
  • Flingsalt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 finhackad rödlök
  • Örter, t ex basilika, körvel, dill

Gör så här

1

Mixa ihop mjöl och smör i matberedare monterad med kniv. Tillsätt vattnet och kör tills degen formats till en boll.

2

Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Den ska hänga ut lite över kanten så att degen hålls på plats under gräddning. Ställ kallt i ca 30 minuter.

3

Förgrädda pajen i 225 grader i ca 15 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader.

4

Fyllning: Vispa ihop ingredienserna i en bunke. Bred ut fyllningen i pajskalet.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen fått färg.

6

Topping: Skiva de stora tomaterna, låt de små vara hela. Ringla över olja och balsamvinäger. Salta och peppra. Låt dra i ca 10 minuter.

7

Toppa pajen med tomaterna. Strö över rödlök och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top