Mandelformar med kräftskagen

Servera skagenröra gjord på kräftstjärtar i spröda, hembakade mandelformar!

Tillagningstid: Ca 1 timme och 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1/4 krm salt
  • 1 litet ägg
  • 2 dl mandel- eller hasselnötsmjöl
  • 2 dl vetemjöl + till utbakning
  • Kräftskagen
  • 200 g kräftstjärtar i lake, avrunna
  • 2 1/2 dl citronmajonnäs
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • Små citronskivor
  • Dillvippor
  • 50 g kräftstjärtar i lake, avrunna
  • Svartpeppar

Gör så här

1

Mät upp tärnat smör, socker och salt. Mixa ihop i en matberedare monterad med kniv.

2

Mixa i ägget. Mixa i mandelmjölet. Tillsätt vetemjölet och mixa ihop till en deg.

3

Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp minst ca 60 minuter eller över natten.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord, forma till en rulle och dela i 18-20 bitar.

5

Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Ställ kakformarna på en plåt och ställ kallt ca 30 minuter.

6

Grädda formarna i mitten av ugnen i 200 grader i 10–12 minuter eller tills de fått färg.Stjälp upp och låt kallna.

7

Kräftskagen: Blanda ihop ingredienserna.

8

Lägg upp skagenröran i mandelformarna. Garnera med citronskivor, dillvippor och kräftstjärtar. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top