Tre goda såser till kräftorna

Mandel- och vitlökssås, körvel- och persiljasås samt gräslökssalsa passar finfint till skaldjuren.

Gräslökssalsa

Ca 3 dl
Tid 10 minuter

Du behöver

  • 2 salladslökar
  • 1 kruka gräslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl olivolja
  • Salt

Gör så här

Finhacka salladslöken. Blanda lök, gräslök och vitlök i en bunke. Rör i oljan, 1 msk i taget. Smaka av med salt

Körvel- och persiljasås

Ca 3 dl
Tid 10 minuter

Du behöver

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 kruka körvel, hackad
  • ½ kruka kruspersilja, hackad
  • 1/2 krm salt
  • 1/4 krm vitpeppar

Gör så här

Mixa ihop ingredienserna till såsen och smaka av.

Spansk mandel- och vitlökssås

Ca 3 dl
Tid 5 minuter

Du behöver

  • 2 dl sötmandel
  • 3–4 vitlöksklyftor, skalade
  • och grovhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Ca 2 ½ dl olja
  • Salt
  • Ca ½ krm kajennpeppar

Gör så här

Mät upp mandel, vitlök, tomatpuré, vinäger och olja i en mixer. Kör till en slät massa. Smaka av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top