Du behöver
- 300 g digestivekex
- 50 g mandelmjöl
- 175 g smält smör Färskostfyllning
- 4 gelatinblad
- 2 äggulor
- 1 1/2 dl florsocker
- 400 g färskost, typ Philadelphia
- 250 g hallonpuré
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 2 dl vispgrädde Garnering
- 125 g hallon
- Siktat florsocker
Gör så här
Mixa kexen till smulor. Blanda kexsmulor, mandelmjöl och smör. Häll blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter, med tillklippt bakplåtspapper i botten. Tryck till med en matsked.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svallna och ställ kallt.
Färskostfyllning: Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen, ca 5-8 minuter.
Vispa gulor och florsocker vitt och krämigt i en stor bunke. Tillsätt färskosten och vispa ihop till en slät massa. Tillsätt hallonpuré och vispa ihop.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften på svag värme i en teflonpanna.
Ta pannan av värmen och rör i 2 dl av färskostfyllningen. Vänd sedan ner allt i bunken med färskostfyllningen och blanda till en slät massa.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i fyllningen med stora luftiga tag, använd gärna slickepott.
Klä formens innerkant med en konditorremsa eller ett tillklippt bakplåtspapper. Häll i fyllningen.
Täck med plastfolie och ställ kallt minst 6 timmar, gärna över natten.
Garnera med hallon och siktat florsocker.