Halloncheesecake med mandelbotten

Bärigt och gott på mandelbotten!

Tillagningstid: 40 minuter + tid att kallna
8 bitar

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 50 g mandelmjöl
  • 175 g smält smör
  • Färskostfyllning
  • 4 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 400 g färskost, typ Philadelphia
  • 250 g hallonpuré
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 125 g hallon
  • Siktat florsocker

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor. Blanda kexsmulor, mandelmjöl och smör. Häll blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter, med tillklippt bakplåtspapper i botten. Tryck till med en matsked.

2

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svallna och ställ kallt.

3

Färskostfyllning: Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen, ca 5-8 minuter.

4

Vispa gulor och florsocker vitt och krämigt i en stor bunke. Tillsätt färskosten och vispa ihop till en slät massa. Tillsätt hallonpuré och vispa ihop.

5

Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften på svag värme i en teflonpanna.

6

Ta pannan av värmen och rör i 2 dl av färskostfyllningen. Vänd sedan ner allt i bunken med färskostfyllningen och blanda till en slät massa.

7

Vispa grädden lätt och vänd ner den i fyllningen med stora luftiga tag, använd gärna slickepott.

8

Klä formens innerkant med en konditorremsa eller ett tillklippt bakplåtspapper. Häll i fyllningen.

9

Täck med plastfolie och ställ kallt minst 6 timmar, gärna över natten.

10

Garnera med hallon och siktat florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top