Du behöver
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl standardmjölk
- 50 g smör
- 3 dl vispgrädde
- ½ liter jordgubbar
- 1 dl amaretto (mandellikör)
- 1 dl hallon
- 1 dl blåbär Garnering
- Bär
- Mynta
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med hjälp av en elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35–40 minuter. Ta ut och låt kallna.
Vispa grädden och dela jordgubbarna.
Bryt eller dela sockerkakan i bitar. Doppa sockerkaksbitarna snabbt i amaretton.
Fördela sockerkaka, grädde och bär i burkar, glas eller skålar.
Toppa med bär och mynta.