Trifle med amaretto, bär och grädde

Trifle är en klassisk engelsk dessert med marinerad sockerkaka, grädde och sylt eller bär.


6 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl standardmjölk
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 dl amaretto (mandellikör)
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • Garnering
  • Bär
  • Mynta

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med hjälp av en elvisp.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten.

4

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35–40 minuter. Ta ut och låt kallna.

5

Vispa grädden och dela jordgubbarna.

6

Bryt eller dela sockerkakan i bitar. Doppa sockerkaksbitarna snabbt i amaretton.

7

Fördela sockerkaka, grädde och bär i burkar, glas eller skålar.

8

Toppa med bär och mynta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top