Tonfiskröra med äpple och dill

En krämig röra med tonfisk är både mättande och gott. Servera med en omelett eller kokta ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar tonfisk i olja, à 200 g
  • 1 färsk gul knipplök
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk finklippt dill och persilja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt, svartpeppar
  • Servering
  • Grönsaksstavar, t ex selleri, rädisor, gurka, morot och paprika
  • Nybakat bröd

Gör så här

1

Häll av oljan och lägg ner tonfisken i en bunke.

2

Strimla och finhacka löken, även skaftet. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Tillsätt i bunken med löken.

3

Blanda ner majonnäs, gräddfil, chilisås, dill och citronsaft. Rör om och krydda med salt och peppar.

4

Servera med krispiga grönsaksstavar och ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top