Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bunt persilja
  • 2 citroner
  • 400 g spaghetti eller linguine
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • Salt, svartpeppar

Gör så här

1

Skala räkorna och lägg i en skål. Skala och skiva vitlöken tunt. Grovhacka persiljan.

2

Finriv skalet och pressa saften från en citron, skär den andra i klyftor.

3

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i väl saltat vatten.

4

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och fräs vitlöken i 1 minut. Tillsätt citronsaft och citronskal. Koka upp och krydda med salt och peppar. Sätt pannan åt sidan.

5

Häll av pastavattnet men spar 1 dl. Tillsätt det i såsen tillsammans med pastan. Blanda, låt allt bli varmt och tillsätt räkor och persilja.