Pannomelett med oströra

En krämig omelett med oströra är lätt som en plätt att svänga ihop. Tillbehören kan varieras i det oändliga. Välj t ex mellan charkuterier, skaldjur eller rökt fisk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 70 g bladspenat
  • Oströra
  • 200 g färskost smaksatt med vitlök eller gräslök
  • 1 dl finriven lagrad ost, t.ex. västerbotten
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 100 g salami eller skinka
  • Bröd och smör
  • Sallad med vinägrett

Gör så här

1

Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt vatten och salt. Vispa samman med en gaffel.

2

Dela tomaterna i mindre bitar.

3

Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och tillsätt äggsmeten. Blanda ner spenat och hälften av tomaterna.

4

Rör tills omeletten har stannat i kanterna och börjat sätta sig. Dra pannan från värmen.

5

Oströra: Blanda samman ingredienserna till oströran. Toppa omeletten med den tillsammans med resten av tomaterna. Strö gärna över lite hackade örter.

6

Servera med salami, bröd, smör och en god sallad med vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top