Burgare med fläskstek

Ljuvlig kålsallad med äpplen och nötter ger extra smak i denna ljuvliga burgare.


4 portioner

Du behöver

  • 1½ kg benfri fläskstek med skuren svål
  • 2 msk flingsalt
  • 4-5 lagerblad
  • 3 timjankvistar
  • 2 morötter, skalade
  • 2 schalottenlökar, skalade
  • 5 dl vatten
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • Kålsallad
  • 250 g rödkål
  • 250 g spetskål
  • 2 äpplen
  • 1 röd lök
  • 100 g hasselnötter
  • 1 knippe persiljeblad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 6 msk sesamolja
  • Salt och peppar

Gör så här

1

Skåra svålen på fläsksteken hela vägen ner till köttet. Gnid in svålen med salt och stick in lagerblad i skårorna. Strö över hackad timjan.

2

Lägg steken i en ugnsform tillsammans med morötter och lök. Tillsätt vattnet. Sätt in formen i en kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och tilllaga i 1½ timme.

3

Kontrollera så att svålen är krispig. Om inte, sätt på grillvärme och grilla i ca 5-6 minuter. Håll koll så att steken inte bränns vid.

4

Kålsallad: Strimla kålen fint. Skär äpplen och lök i tunna skivor. Grovhacka hasselnötterna. Hacka persiljan.

5

Blanda kål, äpple och lök med äppelcidervinäger och sesamolja. Krydda med salt och peppar. Vänd ner nötterna och persiljan.

6

Värm bröden i ugnen. Blanda majonnäs och senap. Bred senapsmajonnäs på bröden och lägg på skivor av fläsk-0stek och kålsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top