Du behöver
- 1½ kg benfri fläskstek med skuren svål
- 2 msk flingsalt
- 4-5 lagerblad
- 3 timjankvistar
- 2 morötter, skalade
- 2 schalottenlökar, skalade
- 5 dl vatten
- 4 hamburgerbröd
- 4 msk majonnäs
- 1 msk dijonsenap Kålsallad
- 250 g rödkål
- 250 g spetskål
- 2 äpplen
- 1 röd lök
- 100 g hasselnötter
- 1 knippe persiljeblad
- 2 msk äppelcidervinäger
- 6 msk sesamolja
- Salt och peppar
Gör så här
Skåra svålen på fläsksteken hela vägen ner till köttet. Gnid in svålen med salt och stick in lagerblad i skårorna. Strö över hackad timjan.
Lägg steken i en ugnsform tillsammans med morötter och lök. Tillsätt vattnet. Sätt in formen i en kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och tilllaga i 1½ timme.
Kontrollera så att svålen är krispig. Om inte, sätt på grillvärme och grilla i ca 5-6 minuter. Håll koll så att steken inte bränns vid.
Kålsallad: Strimla kålen fint. Skär äpplen och lök i tunna skivor. Grovhacka hasselnötterna. Hacka persiljan.
Blanda kål, äpple och lök med äppelcidervinäger och sesamolja. Krydda med salt och peppar. Vänd ner nötterna och persiljan.
Värm bröden i ugnen. Blanda majonnäs och senap. Bred senapsmajonnäs på bröden och lägg på skivor av fläsk-0stek och kålsallad.