Färgglad midsommarsill

Färgglad, klar midsommarsill med purjolök, morot, rödlök och citron.


6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 förpackningar
  • 5-minuterssill à ca 400 g
  • 3 msk skuren dill
  • Lag
  • ¾ dl ättiksprit, 12 %
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 msk stötta rosépepparkorn

Gör så här

1

Lag: Blanda ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och rosépepparkorn i en kastrull. Sjud under omrörning tills sockret lösts upp. Låt kallna.

2

Skala moroten och strimla den på längden. Strimla purjolöken på längden. Skala och skiva löken. Skiva citronen.

3

Skölj av sillen och skär den i ca 1 cm stora, sneda bitar.

4

Varva sill och grön­saker i en skål eller burk. Häll på den kalla lagen. Toppa med dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top