Du behöver
- 1 morot
- ½ purjolök
- 1 rödlök
- 1 citron
- 2 förpackningar
- 5-minuterssill à ca 400 g
- 3 msk skuren dill Lag
- ¾ dl ättiksprit, 12 %
- 1 ½ dl strösocker
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
- 1 msk stötta rosépepparkorn
Gör så här
Lag: Blanda ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och rosépepparkorn i en kastrull. Sjud under omrörning tills sockret lösts upp. Låt kallna.
Skala moroten och strimla den på längden. Strimla purjolöken på längden. Skala och skiva löken. Skiva citronen.
Skölj av sillen och skär den i ca 1 cm stora, sneda bitar.
Varva sill och grönsaker i en skål eller burk. Häll på den kalla lagen. Toppa med dill.