Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smör, smält
- 750 g frysta räkor med skal, tinade
- 2 dl crème fraiche
- 400 g färskost, t ex Philadelphia
- 1 dl pepparrotsvisp
- 2 msk röd stenbitsrom
- Färskrivet skal av 1/2 citron
- 1/2 kruka finhackad dill Garnering
- Rödlöksringar
- Citronskivor
- ¼ ask ärtskott
- Färska örter, gärna blommande
Gör så här
Mixa brödet till smulor och blanda dem med smöret.
Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Klä formens kanter med en konditorremsa.
Skala och hacka räkorna. Vispa creme fraiche och färskost tjockt, använd elvisp. Blanda i pepparrotsvisp, rom, citronskal och dill. Vänd ner räkorna.
Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie och ställ kallt i 4–5 timmar, gärna över natten.
Garnera tårtan med rödlöksringar, citronskivor, ärtskott och örter.