Gräslökspannacotta med räkor

Matig pannacotta med mycket gräslök, toppad med räkor, stenbitsrom och ätbara blommor.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att stelna
6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 4 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 4 dl gräddfil
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • Salt, peppar
  • Garnering
  • 12-16 skalade räkor
  • 1 – 1 ½ dl stenbitsrom
  • Örtblad
  • Ätbara blommor, t ex penséer

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen.

2

Ge grädden ett uppkok under omrörning, ta från plattan. Ta upp gelatinet och krama ur vätskan. Smält gelatinet i den varma grädden. Låt svalna, rör då och då.

3

Blanda gräddfil och gräslök i en bunke. Rör i grädden i omgångar. Smaka av.

4

Fördela i snapsglas på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i 5-6 timmar, gärna över natten.

5

Garnera med räkor, rom, örter och blommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top