Färskpotatissallad med dillpesto

Kokt färskpotatis som blandats med en krämig röra på svenska örter och Västerbottensost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • Örtröra
  • 1 dl finhackad dill
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Salt och svartpeppar
  • Garnering
  • Grovhackad persilja
  • Rostade solroskärnor

Gör så här

1

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.

2

Örtröra: Tillsätt finhackad dill, persilja, rapsolja, citronsaft, solroskärnor och riven ost i en mixerkanna. Kör till en slät röra. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Blanda potatisen med örtröran och lägg upp i en skål.

4

Garnera med hackad persilja och gärna lite extra rostade solroskärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top