Du behöver
- 3 äggvitor
- 1 krm salt
- 2 ½ dl socker
- 1 msk maizena
- 1 tsk vitvinsvinäger Topping
- 3 dl grädde
- 1 dl nutella
- Valfria bär, t.ex. jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader.
Vispa äggvitorna i en väl rengjord rostfri bunke till fluffig skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills smeten är hård och blank. Vispa till sist ner maizena med vinäger.
Spritsa eller skeda ut marängsmeten på en plåt täckt med bakplåtspapper till 8 maränger, gör en liten grop med en matsked i mitten som du sedan kan fylla med garneringen.
Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i 2 timmar att torka i ugnen.
Vispa grädden fluffig och värm nutellan i mikron tills den har fått en rinnig konsistens.
Toppa marängerna med grädde och ringla över nutellan. Garnera med valfria bär. Servera genast.