Kryddiga kycklingspett

Kycklingspett är en riktig bufféklassiker. Dessa är smaksatta med chili, paprikapulver och spiskummin.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa chiliflakes
  • Salt och svartpeppar
  • Servering
  • Salladsblad
  • 1 dl svarta oliver
  • Libabröd

Gör så här

1

Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ner i en bunke. Tillsätt olivolja, vitlök och kryddorna. Blanda samman.

2

Sätt ugnen på 225 grader grillvärme. Trä upp kycklingbitarna på träspett.

3

Lägg ut spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek spetten i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills köttet är genomstekt.

4

Lägg upp spetten på ett fat tillsammans med salladsblad och oliver. Servera med libabröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top