Vispad ricotta med soltorkade tomater

Krämig oströra med soltorkade tomater. Servera med rostade baguetteskivor på buffébordet!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 msk finhackad basilika
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 baguette
  • Olivolja

Gör så här

1

Skeda ner ricottan i en bunke och vispa den fluffig i någon minut med en elvisp.

2

Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda ner dem i ricottan med basilikan. Krydda med lite salt och peppar. Tomaterna är salta, så var försiktig med saltet!

3

Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

4

Dela brödet i tunna skivor. Rosta bröden i en stekpanna med lite olivolja tills de är frasiga och fått fin färg.

5

Lägg upp brödet på ett fat och servera till ricottaröran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top