Du behöver
- 300 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 300 g jordgubbar
- 20 physalis
- 150 g vit choklad Servering
- Mynta eller citronmeliss
- Vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och muscovadosocker.
Fördela i 4 smorda portionsformar, 10–12 cm i diameter. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut.
Höj ugnsvärmen till 225 grader (grillvärme). Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar.
Dela physalisen. Blanda jordgubbar och physalis med rabarbern. Riv den vita chokladen och strö den över.
Gratinera strax under ugnens mitt i ca 30 sekunder, tills chokladen smält och fått fin färg.
Toppa med mynta och servera med en kula vaniljglass.