Rabarber- och jordgubbsgino

Gino är alltid rätt! Här med rabarber, jordgubbar och physalis.


4 portioner

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl ljust muscovado­socker
  • 300 g jordgubbar
  • 20 physalis
  • 150 g vit choklad
  • Servering
  • Mynta eller citronmeliss
  • Vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

1

Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och muscovadosocker.

2

Fördela i 4 smorda portionsformar, 10–12 cm i diameter. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut.

3

Höj ugnsvärmen till 225 grader (grillvärme). Ansa jordgubbarna och skär dem i ­bitar.

4

Dela physalisen. Blanda jordgubbar och physalis med rabarbern. Riv den vita chokladen och strö den över.

5

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 30 sekunder, tills chokladen smält och fått fin färg.

6

Toppa med mynta och servera med en kula vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top