Primörsallad med grön salsa

God sallad med färskpotatis och lyxiga primörer. Servera med en fräsch grön salsa.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe sparris, 250 g
  • 2-3 färsklökar, gärna röda
  • 500 g färskpotatis, kokt + kall
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 3 msk matolja, t ex rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • Finstrimlat skal av 1 citron
  • Grön salsa
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 4-5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk finhackad salladslök
  • 1 msk finhackad basilika
  • 2 msk små kapris, avrunna

Gör så här

1

Grön salsa Vispa ihop citronsaft, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i salladslök, basilika och kapris.

2

Skala morötterna, men låt en bit av blasten vara kvar. Dela morötterna på längden. Bryt av den nedersta hårda delen av sparrisen och skär stjälkarna i bitar.

3

Skär löken på längden. Dela potatisen. Skiva gurkan, använd gärna mandolin. Dela rädisorna, spara lite blast.

4

Slunga (fräs under omrörning) morötterna i oljan i ca 5 minuter. Tillsätt sparris och lök och slunga i ca 3 minuter. Blanda i potatisen och låt allt bli genomvarmt. Salta.

5

Blanda de slungade grönsakerna med salsan i en stor skål. Vänd ner rädisor och gurka. Toppa med citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top