Du behöver
- 1 knippe morötter
- 1 knippe sparris, 250 g
- 2-3 färsklökar, gärna röda
- 500 g färskpotatis, kokt + kall
- 1 gurka
- 1 knippe rädisor
- 3 msk matolja, t ex rapsolja
- 1/2 tsk flingsalt
- Finstrimlat skal av 1 citron Grön salsa
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 4-5 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk finhackad salladslök
- 1 msk finhackad basilika
- 2 msk små kapris, avrunna
Gör så här
Grön salsa Vispa ihop citronsaft, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i salladslök, basilika och kapris.
Skala morötterna, men låt en bit av blasten vara kvar. Dela morötterna på längden. Bryt av den nedersta hårda delen av sparrisen och skär stjälkarna i bitar.
Skär löken på längden. Dela potatisen. Skiva gurkan, använd gärna mandolin. Dela rädisorna, spara lite blast.
Slunga (fräs under omrörning) morötterna i oljan i ca 5 minuter. Tillsätt sparris och lök och slunga i ca 3 minuter. Blanda i potatisen och låt allt bli genomvarmt. Salta.
Blanda de slungade grönsakerna med salsan i en stor skål. Vänd ner rädisor och gurka. Toppa med citronskal.