Du behöver
-
1 sats pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör, kylskåpskallt
- 3-4 msk iskallt vatten
- 1 tsk äppelcidervinäger Rostade tomater
- 200 g cocktailtomater på kvist
- ½ msk olivolja
- ½ tsk flingsalt
- 2 krm strösocker Äggstanning
- 3 ägg
- 150 g riven gratängost
- 3 dl grädde
- ½ tsk salt
- 1 tsk vitlöks- och basilikakrydda, t ex Garlic & basil från Santa Maria Fyllning
- 1 knippe salladslök, skivad
- 1-2 msk olivolja
- 300 g broccolibuketter
- 150 g fetaost
- Ca 2 dl marinerade oliver, kärnfria Garnering
- 75 g parmaskinka i tunna skivor
- Basilikablad
Gör så här
Pajdeg: Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Häll i vattnet och vinägern under tiden som maskinen går. Kör tills degen formas till en boll.
Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer ut lite över kanten. Ställ kallt i ca 30 minuter.
Förgrädda i ugnens mitt i 225 grader i ca 15 minuter.
Rostade tomater: Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg tomaterna i en liten form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta. Strö över socker. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Äggstanning Vispa ihop ägg, ost och grädde. Tillsätt salt och örtkrydda.
Fyllning: Fräs salladslöken i olja. Förväll broccolin i ca 3 minuter och låt rinna av. Tärna fetaosten.
Varva lök, broccoli och fetaost med äggstanningen i det förgräddade pajskalet.
Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda pajen i ugnens mitt i 25 minuter.
Toppa med oliver och tomater. Grädda i ytterligare ca 20 minuter eller tills stanningen stelnat och pajen fått färg.
Garnera med skinka och basilika precis före servering.