Du behöver
- 50 g smör
- 4 ägg
- 150 g matjessill
- 1 rödlök, finhackad
- 2 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad dill
- Flingsalt och svartpeppar
- 1 gemsallad
- ½ gurka
- 8 skivor danskt rågbröd
Gör så här
Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötaktigt och får en gyllenbrun färg. Låt det svalna något.
Koka äggen krämiga i 6 minuter, skölj med kallt vatten och skala. Mosa äggen på ett fat med en gaffel. Skär matjessillen i mindre bitar.
Blanda det brynta smöret i en bunke med ägg och sill. Tillsätt hackad rödlök, gräslök och dill, krydda med lite salt och peppar. Tänk på att sillen är salt, så var sparsam med saltet.
Plocka och skölja salladen. Skär gurkan i tunna skivor.
Fördela salladsblad och skivad gurka över fyra brödskivor. Fördela ägg- och sillröran över och toppa med resterande brödskivor. Tryck till lätt så att bröden håller samman