Rågbröd med sill, ägg och brynt smör

Danskt rågbröd smakar riktigt gott med den krämiga ägg- och sillröran som smaksatts med brynt smör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 150 g matjessill
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 gemsallad
  • ½ gurka
  • 8 skivor danskt rågbröd

Gör så här

1

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötaktigt och får en gyllenbrun färg. Låt det svalna något.

2

Koka äggen krämiga i 6 minuter, skölj med kallt vatten och skala. Mosa äggen på ett fat med en gaffel. Skär matjessillen i mindre bitar.

3

Blanda det brynta smöret i en bunke med ägg och sill. Tillsätt hackad rödlök, gräslök och dill, krydda med lite salt och peppar. Tänk på att sillen är salt, så var sparsam med saltet.

4

Plocka och skölja salladen. Skär gurkan i tunna skivor.

5

Fördela salladsblad och skivad gurka över fyra brödskivor. Fördela ägg- och sillröran över och toppa med resterande brödskivor. Tryck till lätt så att bröden håller samman

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top