Snabb och enkel mangosill

Den här sillen gör vi på smidig 5-minuterssill. Mango och chili blir goda smaksättare.

Tillagningstid: 20 minuter + kyltid
6-8 portioner

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill, hela filéer
  • 1 stor mango
  • 1 dl majs- eller rapsolja
  • 4 salladslökar, ansade och finhackade
  • 1/2 urkärnad finhackad mild chilifrukt
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk mangocurry på burk
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

1

Låt sillen rinna av och klappa den torr med t ex hushållspapper. Skär den i bitar.

2

Skala och tärna mango. Häll oljan i en skål. Blanda i mango, salladslök, chilifrukt och persilja. Krydda med mangocurry och blanda i citronsaften. Smaka av.

3

Vänd ned sillen. Låt stå övertäckt i kylskåp ca 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top