Köttfärsbiffar i svampsås

Servera köttfärsbiffarna med gräddig svampsås, klyftpotatis och rostade morötter.


4 portioner

Du behöver

  • ½ deciliter ströbröd
  • ¾ deciliter vatten
  • ½ gul lök
  • Smör till stekning
  • 1 ägg
  • 500 gram blandfärs
  • Salt och peppar
  • 2 deciliter vatten
  • Sås
  • 250 gram champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 matsked smör
  • 1 matsked vetemjöl
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar kalvfond
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Lingonsylt
  • Rostade morötter

Gör så här

1

Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.

2

Blanda ner ströbröd, lök och ägg i färsen och krydda med salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet och forma 8–10 små biffar.

3

Stek biffarna i smör. Ta upp dem och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.

4

Sås: Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Lägg i smör och lök och fräs tills svampen börjar få fin färg.

5

Strö över mjöl och blanda om. Späd med vattnet från stekpannan, grädde och fond och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg ner biffarna i såsen och koka ett par minuter så att de blir varma.

7

Servera med klyftpotatis, lingonsylt och morötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top