Du behöver
- ½ deciliter ströbröd
- ¾ deciliter vatten
- ½ gul lök
- Smör till stekning
- 1 ägg
- 500 gram blandfärs
- Salt och peppar
- 2 deciliter vatten Sås
- 250 gram champinjoner
- ½ gul lök
- 1 matsked smör
- 1 matsked vetemjöl
- 2 deciliter vispgrädde
- 2 matskedar kalvfond Servering
- Klyftpotatis
- Lingonsylt
- Rostade morötter
Gör så här
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.
Blanda ner ströbröd, lök och ägg i färsen och krydda med salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet och forma 8–10 små biffar.
Stek biffarna i smör. Ta upp dem och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.
Sås: Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Lägg i smör och lök och fräs tills svampen börjar få fin färg.
Strö över mjöl och blanda om. Späd med vattnet från stekpannan, grädde och fond och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner biffarna i såsen och koka ett par minuter så att de blir varma.
Servera med klyftpotatis, lingonsylt och morötter.