Ribollita med isterband

Ribollita är en rustik italiensk soppa med kål, bönor och bröd. Här försvenskar vi den genom att tillsätta isterband.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 800 gram blomkål
  • 2 stora morötter
  • Olivolja till stekning
  • 1.2 liter vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 1 förpackning små vita bönor, 230 gram avrunna
  • 1 förpackning isterband, ca 330 gram
  • Salt
  • Rostade brödkrutonger
  • 2 tjockare skivor av surdegsbröd
  • Olivolja
  • Ev 1 tesked franska örter
  • Servering
  • Olivolja att ringla över
  • Riven parmesan
  • Finhackad bladpersilja

Gör så här

1

Rostade brödkrutonger: Sätt ugnen på 225 grader. Riv brödet i bitar eller skär i tärningar. Bred ut i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö på franska örter.

2

Gratinera brödkrutongerna i mitten av ugnen i 10-15 minuter, tills de fått färg. Ta ut och rör om efter halva tiden.

3

Dela purjolöken på mitten på längden och tvätta den. Skär i fina skivor. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva morötterna.

4

Fräs purjolöken i olivolja i en gryta, den ska bli mjuk och glansig men inte få färg.

5

Tillsätt blomkål, morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Koka inte för länge.

6

Skölj bönorna ordentligt i en sil och tillsätt dem.

7

Skär snitt i isterbanden och ta ur innehållet. Tillsätt isterbandsköttet i ganska små bitar och låt det koka med i ca 5 minuter. Smaka av.

8

Servering: Ringla över olivolja och servera soppan med brödkrutongerna, parmesan och bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top