Du behöver
- 1 purjolök
- 800 gram blomkål
- 2 stora morötter
- Olivolja till stekning
- 1.2 liter vatten
- 3 hönsbuljongtärningar
- 1 förpackning små vita bönor, 230 gram avrunna
- 1 förpackning isterband, ca 330 gram
- Salt Rostade brödkrutonger
- 2 tjockare skivor av surdegsbröd
- Olivolja
- Ev 1 tesked franska örter Servering
- Olivolja att ringla över
- Riven parmesan
- Finhackad bladpersilja
Gör så här
Rostade brödkrutonger: Sätt ugnen på 225 grader. Riv brödet i bitar eller skär i tärningar. Bred ut i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö på franska örter.
Gratinera brödkrutongerna i mitten av ugnen i 10-15 minuter, tills de fått färg. Ta ut och rör om efter halva tiden.
Dela purjolöken på mitten på längden och tvätta den. Skär i fina skivor. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva morötterna.
Fräs purjolöken i olivolja i en gryta, den ska bli mjuk och glansig men inte få färg.
Tillsätt blomkål, morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Koka inte för länge.
Skölj bönorna ordentligt i en sil och tillsätt dem.
Skär snitt i isterbanden och ta ur innehållet. Tillsätt isterbandsköttet i ganska små bitar och låt det koka med i ca 5 minuter. Smaka av.
Servering: Ringla över olivolja och servera soppan med brödkrutongerna, parmesan och bladpersilja.