Citronpavlova med passionsfrukt

En frasig pavlova med len citronkräm är både festligt och gott. Bottnen kan göras i förväg, bred på fyllningen strax före servering.


1 stor tårta

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 2 ½ deciliter strösocker
  • 1 matsked majsstärkelse
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • Fyllning
  • 3 deciliter lemon curd
  • ½ + 2 deciliter vispad grädde
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

1

Marängbotten: Vispa äggvitorna styva med elvisp. Tillsätt hälften av sockret under konstant vispning på hög hastighet.

2

Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa i 5 minuter.

3

Blanda i majsstärkelse och vinäger. Bred ut smeten till en cirkel, ca 30 cm i diameter, på en smord och mjölad bakplåt. Dra upp sidorna något med hjälp av en stekspade, så att det blir en upphöjning på kanterna.

4

Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 75 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills den är kall.

5

Fyllning: Blanda lemon curd med ½ dl vispad grädde. Vispa resten av grädden till ett hårt skum. Vänd ner lemon curd-blandningen i den vispade grädden.

6

Bred lemon curd-krämen på marängbottnen. Dela passionsfrukten och skrapa ur kärnorna. Toppa tårtan med passionsfrukt och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top