Du behöver
- 4 äggvitor
- 2 ½ deciliter strösocker
- 1 matsked majsstärkelse
- 1 tesked vitvinsvinäger Fyllning
- 3 deciliter lemon curd
- ½ + 2 deciliter vispad grädde
- 4 passionsfrukter
Gör så här
Marängbotten: Vispa äggvitorna styva med elvisp. Tillsätt hälften av sockret under konstant vispning på hög hastighet.
Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa i 5 minuter.
Blanda i majsstärkelse och vinäger. Bred ut smeten till en cirkel, ca 30 cm i diameter, på en smord och mjölad bakplåt. Dra upp sidorna något med hjälp av en stekspade, så att det blir en upphöjning på kanterna.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 75 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills den är kall.
Fyllning: Blanda lemon curd med ½ dl vispad grädde. Vispa resten av grädden till ett hårt skum. Vänd ner lemon curd-blandningen i den vispade grädden.
Bred lemon curd-krämen på marängbottnen. Dela passionsfrukten och skrapa ur kärnorna. Toppa tårtan med passionsfrukt och servera genast.