Lins- och tomatsoppa

Gott och mättande! Linssoppa med smak av röd chili och ingefära. Servera gärna med naanbröd.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • Rapsolja till stekning
  • 1 ½ deciliter torkade röda linser
  • 1 burk krossade tomater à 500 gram
  • 4 deciliter vatten + 2-3 deciliter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 matskedar finriven färsk ingefära
  • 400 milliliter kokosgrädde
  • Salt
  • 65 gram färsk babyspenat
  • Koriander- och yoghurtröra
  • 2 matskedar majonnäs
  • 2 deciliter turkisk yoghurt
  • ½ kruka koriander
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här

1

Hacka löken och riv eller pressa vitlöksklyftorna. Dela chilifrukten på längden och ta ur och kasta kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar.

2

Fräs lök, vitlök och chili i rapsolja i en gryta. Löken och chilin ska bli mjuka och glansiga.

3

Rör ner linser, krossade tomater, 4 dl vatten och buljongtärningar.

4

Låt soppan koka under lock tills linserna är mjuka, ca 25 minuter. Rör då och då.

5

Tillsätt mer vatten, ingefära och kokosgrädde. Låt soppan bli ordentligt varm och smaka av med salt. Avsluta med att röra ner babyspenaten.

6

Koriander- och yoghurtröra: Blanda majonnäs, turkisk yoghurt, koriander, vitlök, salt och peppar till en röra.

7

Servera soppan med koriander- och yoghurtröran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top