Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- Rapsolja till stekning
- 1 ½ deciliter torkade röda linser
- 1 burk krossade tomater à 500 gram
- 4 deciliter vatten + 2-3 deciliter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 matskedar finriven färsk ingefära
- 400 milliliter kokosgrädde
- Salt
- 65 gram färsk babyspenat Koriander- och yoghurtröra
- 2 matskedar majonnäs
- 2 deciliter turkisk yoghurt
- ½ kruka koriander
- ½ riven vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Gör så här
Hacka löken och riv eller pressa vitlöksklyftorna. Dela chilifrukten på längden och ta ur och kasta kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar.
Fräs lök, vitlök och chili i rapsolja i en gryta. Löken och chilin ska bli mjuka och glansiga.
Rör ner linser, krossade tomater, 4 dl vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka under lock tills linserna är mjuka, ca 25 minuter. Rör då och då.
Tillsätt mer vatten, ingefära och kokosgrädde. Låt soppan bli ordentligt varm och smaka av med salt. Avsluta med att röra ner babyspenaten.
Koriander- och yoghurtröra: Blanda majonnäs, turkisk yoghurt, koriander, vitlök, salt och peppar till en röra.
Servera soppan med koriander- och yoghurtröran.