Du behöver
- 1 ½ kilo torsk, hel med ben eller 600 gram torskrygg Sås
- 3 matskedar smör
- 4 matskedar vetemjöl
- 1 ½ matsked strösocker
- 4 deciliter vatten
- 4 matskedar vinäger
- 4 äggulor
- 3 deciliter vispgrädde
- Salt, peppar
- 5 matskedar finhackad dill Garnering
- Räkor
- Skivad gurka
- Tomater i klyftor
Gör så här
Koka fisken, gärna dagen före, rensa den väl. Används torskrygg, lägg ner i kokande saltat vatten, stäng av värmen och låt dra under lock tills den är klar. Låt kallna.
Sås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjöl och socker. Späd med vatten och vinäger. Koka upp, koka i 5 minuter.
Rör i äggulorna och värm på svag värme tills såsen är glansig, den får inte koka då skär den sig. Låt kallna och rör då och då.
Rör i grädden. Salta och peppra, rör ner hackad dill. Täck fisken med sås.
Garnera med räkor, gurka och tomat.